Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
IJsselsteinvoorelkaar

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website: [website verborgen]/ Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Lees meer

structureel

Benschopperpoort en Het Podium

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving!

Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week.

Sociaal isolement
Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive.

Word ook COSA-vrijwilliger
COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig.

Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist).

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website:
[website verborgen]/

Organisatie : Reclassering Nederland, COSA
Locatieadres : 3524 SJ Utrecht
Contactpersoon : Hester
Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Benschopperpoort en Het Podium

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Hester
40% profielsterkte

Over Hester

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Hester is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 31-08-2021
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 2 aanbevelingen ontvangen
Gastvrij, goed luisteren, doorvragen, voor- en nadelen benoemen. Ze weet waarover ze praat, beantwoord vragen eerlijk
Jaap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
Benschopperpoort en Het Podium

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Jongeren
Oplossen Toeslagenaffaire in jouw regio
Kasteelkwartier

Oplossen Toeslagenaffaire in jouw regio

Project · 10 tot 15 uur in totaal
Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die zijn luister- en schrijfvaardigheden wil inzetten voor ouders en gezinnen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire te ondersteunen in hun herstel! Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin.   Dit doe je als Luisterend Schrijver  In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver  Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten.   Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist.   Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld tussen de 10 en 15 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt.   Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? In alle regio's van Nederland zijn toeslagen ouders, dus ook in jouw regio. Meld je aan via onze website en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief.

Vrijwilliger op een basisschool
IJsselveld-West, Kasteelkwartier, Nieuwpoort

Vrijwilliger op een basisschool

Wekelijks · 2 tot 6 uur
Leergaloos

Vind jij het leuk om op een basisschool aan de slag te werken en wil jij er zorg voor dragen dat de kinderen door jouw aanwezigheid groeien in hun kunnen? Taalles, voorlezen, rekenen, de tuin doen, pleinwacht, helpen in de klas, het zijn maar een paar voorbeelden. Ben jij op zoek naar leuk, afwisselend vrijwilligerswerk op een basisschool? Dan gaan wij graag met jou in gesprek! Leergaloos bemiddelt tussen scholen en senioren. Wij koppelen senioren aan basisscholen in de buurt. En dat leidt tot uitwisseling, nieuwe ervaringen en plezier! Een oudere buurtbewoner biedt structurele ondersteuning aan de leerkracht. De school biedt de senior een leuke en zinvolle vrijwilligersplek. De senior geeft geen les: hij of zij helpt mee in de klas. De leerkracht geeft aan wat voor soort ondersteuning hij zoekt. Ook de senior geeft aan bij wat voor soort activiteit hij of zij wil helpen. Dit varieert van voorlezen tot helpen bij handvaardigheid of in de moestuin.

De Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein
Oranjekwartier

De Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein

Wekelijks · 4 tot 8 uur
De Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein

De Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein is actief in het bestrijden van stille armoede. Wij helpen mensen en gezinnen met extra levensmiddelen voor een minimaal levensonderhoud. Wil je daarbij helpen dan zoeken we jou om: - op donderdag producten te sorteren en voedselpakketten klaar te maken - op vrijdag de pakketten en verse producten uit te geven - op vrijdag (2 wekelijks) producten in te zamelen bij de supermarkten

Praktische hulp om mantelzorgers te ontlasten
IJsselstein-Binnenstad

Praktische hulp om mantelzorgers te ontlasten

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Stichting Pulse

Denk aan activiteiten die je met een zorgvrager kan doen zodat de mantelzorger iets voor zichzelf kan doen en kan ontspannen. Denk aan: * Wandelen * Fietsen * Gezelschap houden * Spelletjes spelen * Samen koken * Luisteren, praten * Kortom eigenlijk alles wat een zorgvrager graag doet en waar jij je vrijwilligerswerk in wilt doen. Alles in goed overleg met de mantelzorger, zorgvrager en jij als vrijwilliger.

Geef jij onze bewoners een mooie dag?
Paardenveld

Geef jij onze bewoners een mooie dag?

Wekelijks · 2 tot 12 uur
Vecht en IJssel IJsselstein

Op iedere verdieping hebben we een huiskamer. Daar komen bewoners samen voor een kopje koffie, een praatje, een activiteit en de maaltijd. Daar worden zij ondersteund door medewerkers en vrijwilligers. Samen proberen we de bewoners een waardevolle dag te geven. Jouw taken zijn: zo nodig bewoners ophalen, zorgen voor koffie en thee, tijd maken voor aandacht en een praatje, ondersteunen van activiteiten, ondersteunen bij licht huishoudelijke taken (vaatwasser leegmaken en het opruimen van de ruimte.

Versterk het Regenboog bestuur
Paardenveld

Versterk het Regenboog bestuur

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Regenboogcafé IJsselstein/Nieuwegein

Als bestuur van Regenboogcafé IJsselstein/Nieuwegein organiseren wij bijeenkomsten en activiteiten voor alle inwoners van IJsselstein, Nieuwegein en omgeving, ongeacht seksuele voorkeur, identiteit, leeftijd of achtergrond. We organiseren zelf activiteiten in Theater Pantalone, maar we sluiten ons ook aan bij voorstellingen met een regenboog-tintje van het Fulco Theater en van Theater De Kom. Zie onze website [website verborgen] Voor ons bestuur kunnen wij heel goed versterking gebruiken, in het algemeen, maar in het bijzonder bij financiën, notuleren en het bedienen van de digitale media. Wat hebben wij te bieden: een plezierig klein team, dat goed samenwerkt.